BiljettNu är sommaren slut. Igår började terminen och Lund är fullt av studenter. Kul! Jag träffade mina nya studenter på MACA för första gången och hann också skymta de nya etnologistudenterna som hade introduktion samtidigt i rummet bredvid. På den kursen ska jag undervisa längre fram i höst.

På Folklivsarkivet har vi varit i gång efter semestrarna sedan ett par veckor. Idag hade vi möte med representanter för Hallands hembygdsförbund och presenterade vår verksamhet. Under våren har flera hembygdsföreningar i Skåne ordnat berättaraftnar och Folklivsarkivet har varit med och dokumenterat. Nu planerar man liknande, fast inte riktigt på samma sätt, i Halland.

Patrik spelar

Förra veckan var jag med Patrik och Göran i Göteborg där vi hade det årliga arkivmöte med våra kollegor från SOFI-arkiven och Nordiska museets arkiv. Som alltid var det roligt att träffas och prata om både arkivfrågor och annat. På bilden här sitter Patrik och spelar på orgeln som står i Dialekt-, ortnamns- och Folkminnesarkivets  foajé. Sådant hanns också med.

Annonser