De som besvarar listorna kallas meddelare. För närvarande är de ca 130 personer varav många besvarar nästan alla listor. Det finns dock inget krav på att varje enskild lista måste besvaras. Meddelare kan vem som helst bli och det enda som krävs är att man är intresserad av att dela med sig av sina erfarenheter av vardagsliv i Sverige och tycker om att skriva. Kanske vill även du bli meddelare? Hör då av dig till Folklivsarkivet! Vi vill gärna få kontakt med människor i alla åldrar och med alla tänkbara skiftande bakgrunder. Du får 2-3 frågelistor om året och besvarar dem genom att med egna ord berätta om dina erfarenheter, minnen och tankar kring det tema som listan behandlar. Som tack får du en bok i julklapp.

Skika ett mejl till Folklivsarkivet på etn@etn.lu.se

4 svar to “Meddelare”

  1. Annelie Carlsson Says:

    Var på biblioteksföreningens möte där Charlotte Hagström och Catarina Sjöholm berättade om bl.a. projektet om träd. Det lät så kul med fråglistan och hur den används som metod för forskning och bevarande att jag blev nyfiken på det här med att vara meddelare.

  2. lottaarkivarie Says:

    Du är mycket välkommen som meddelare! Skicka din postadress till ETN@etn.lu.se så skickar jag information och den nya listan.

  3. Eva Nilsson, Eleshults Byaväg 9 263 76 NYhamnsläge Says:

    Det var trevligt att vara meddelare.
    tyvärr räckte inte tiden till att fortsätta.
    Vad jag nu ångrar var att jag inte kopierade mina berättelser säger
    Det hade jag haft glädje av nu för att berätta för den yngre generationen.
    Eva Nilsson, Nyhamnsläge

    Senast inskickade var nog berättelsen från Beredskapsåren

Lämna en kommentar